Cursus Voedsel en Stad met Carolyn Steel, 14 en 15 November 2011

De stad heeft de toekomst. Maar heeft zij ook voedsel? Fluctuerende voedselprijzen, klimaat verandering, voedselkilometers en schandalen zijn reden tot zorg. Carolyn Steel heeft de zeer kwetsbare stedelijke  toegang en relatie tot voedsel op meesterlijke wijze in historisch perspectief gezet in haar boek De Hongerige Stad. Bovendien biedt zij een ontwikkelingsperspectief. Gebaseerd op haar boek en onder haar leiding organiseert de Wageningen Business School een tweedaagse cursus Voedsel en de Stad op 14 en 15 november.

Hoe kunnen we op een nieuwe manier naar voedselvoorziening in de stad kijken? Hoe kunnen we de stad weerbaarder maken en voedsel beter integreren in stedelijke ontwikkeling en cultuur? Wat kunnen planners doen? En architecten? Of stadsontwikkelaars? Of ontwerpers? En welzijnswerkers of wethouders? Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in de breedte werkt aan duurzame stedelijke ontwikkeling en beseft dat onze dagelijkse maaltijd daarbij een essentieel scharnierpunt is.

Voor meer informatie en opgave kijk op de website van de Wageningen Business School waar ook de cursus brochure gedownload kan worden. Opgave vóór 21 Oktober.