Geleerd in het Westerkwartier

Afgelopen donderdag 2 april werd in Lutjegast, Westerkwartier Groningen het boek gepresenteerd over vijf jaar samenwerking tussen Van Hall Larenstein, Wageningen Universiteit en een groot aantal betrokkenen in het (zuidelijk) Westerkwartier.

simon-petra-jifke-arien3

Het boek doet verslag van de betekenis van dit onderwijsproject (2003-2008) voor het gebied, de studenten en de onderwijsinstellingen. In het gebied kwam een proces van sociaal leren en bewustwording over ontwikkelkansen op gang terwijl ruim 50 studenten leerden omgaan met interactief onderzoek doen. Voor de onderwijsinstellingen vormde het project een belangrijke brug naar de praktijk. Het kennisarrangement dat gedurende de jaren werd ontwikkeld wordt tegenwoordig wel ‘werkplaats‘ genoemd en is in het hele land volop in ontwikkeling. Ook het Westerkwartier streeft naar een vervolg op dit project, naar een werkplaats in eigen stijl.

schuur-binnen22De gezamenlijke betrokkenheid die de afgelopen jaren kenmerkend was voor de samenwerking is ook terug te zien in de publicatie van het boek, waaraan RIGO, de vakgroep Dierlijke Produktiesystemen, LEADER Westerkwartier en Staatsbosbeheer financieel hebben bijgedragen. Het project heeft een belangrijke basis gelegd voor toekomstige samenwerking in de driehoek gebied, beleid en onderwijs.