Ontwerpwedstrijd BeeWare040

Heb jij een creatief brein én een groen-geel hart? Weet jij hoe mens en insect dichter bij elkaar gebracht kunnen worden? En zie je jouw ontwerp graag gerealiseerd worden in de openbare ruimte? Doe dan mee met de BeeWare040 prijsvraag en win €450,-prijsvraag BeeWare040

Door middel van deze prijsvraag is Proeftuin040 op zoek naar innovatieve ontwerpen die mens en bij dichter bij elkaar kunnen brengen en die bijdragen aan de biodiversiteit van de stad. Het doel is om een object te ontwerpen dat tegelijkertijd dienst doet als insectenhotel, zitmeubel en informatievoorziening. Ben jij die out-of-the-box ontwerper die al deze zaken op een goede manier kan integreren in een mooi en verantwoord ontwerp? Kijk voor meer informatie op beeware.proeftuin040.nl. Je kunt je tot 31 december aanmelden op de site en we zien jouw ontwerp graag vóór 7 februari 2016 tegemoet!


BeeWare040 is een initiatief van Proeftuin040 – platform voor stadslandbouw in Eindhoven. Met dit project onderkennen wij de importantie van de bij voor een (bio)diverse en gezonde stad en dragen we op een positieve manier bij. Dat doen we bijoorbeeld door extra bijenkasten en insectenhotels te plaatsen. Of door ons in te zetten voor andere beplanting in de stad bij de gemeente en andere gebiedsbeheerders. Belangrijker is echter nog dat we graag de inwoners, bedrijven en instanties van de stad betrekken bij het probleem, maar vooral bij de oplossing. Dit doen we onder andere door informatie te verstrekken en publieksacties te organiseren. Daarnaast bieden we producten en diensten aan waarmee bedrijven en instanties enerzijds bij kunnen dragen aan een goede leefomgeving voor de bij, en zichzelf anderzijds kunnen profileren als duurzame en ecologisch bewuste organisatie.  BeeWare040 wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en wordt samen met partners zoals Food4Bees, IVN, de Gemeente Eindhoven en vele anderen uitgevoerd.


Kijk voor meer informatie op beeware.proeftuin040.nl Of neem contact op met André of Neelke van Proeftuin040:
André Cools, 06 435 836 11
Neelke Goossens, 06 407 412 98