Drijfveren, waarden en praktijken van eerste generatie boeren – MSc thesis onderzoek Laura Genello

Laura Genello, student MSc Organic Agriculture van Wageningen University, doet een vergelijkend onderzoek naar eerste generatie boeren in Nederland en de staat Maryland in USA. Eerste generatieboeren zijn zij die geen familiebedrijf hebben overgenomen, maar toch op de een of andere manier zijn begonnen met boeren. Zie haar website Beginning farmers research voor meer informatie (in Engels). Daarop staat ook de online vragenlijst met een Nederlandse en Engelse versie.

Laura wil onderzoeken of deze instromers bepaalde ideeën en waarden over hoe goed te boeren met elkaar delen en in hoeverre ze die in praktijk weten te brengen. Laura heeft een online vragenlijst gemaakt die ingevuld kan worden door personen die in het profiel passen. Hier vindt u de Nederlandse versie van de online vragenlijst. Mocht u zelf een eerste generatie boer zijn dan kunt u de vragenlijst zelf invullen. Mocht u iemand kennen die hier aan voldoet, dan mag u de link doorsturen.

U kunt ook uiteraard ook contact opnemen met Laura Genello: laura.genello@wur.nl