Stage / Thesis vacature: De vegetarische voedselomgeving in Almere

Onderzoek door en onder Wageningse studenten laat zien dat een vegetarisch dieet in Wageningen grotendeels geaccepteerd is: vleesetende huisgenoten passen relatief makkelijk de avondmaaltijd aan om een vegetarisch dieet van huisgenoten te accommoderen, en juichen dit soms zelfs toe.

In het licht van de eiwittransitie is dit een hoopvolle bevinding, maar we weten ook dat Wageningse studenten een vrij specifieke doelgroep vormen. Daarom willen we dit onderzoek herhalen in Almere. Almere is een ‘gemiddelde’ stad als we het hebben over inkomen en opleidingsniveau, en kent een groot aantal nationaliteiten (en daarbij horende diëten).

Het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken van Aeres Hogeschool Almere is op zoek naar een student die deze vraag wil oppakken in de vorm van een afstudeeronderzoek of stage.

Meer informatie: Esther Veen (e.veen@aeres.nl) of Anke de Vrieze (anke.devrieze@wur.nl)