Stage Algemene Rekenkamer

Bij de Algemene Rekenkamer (AR) zijn we opzoek naar een enthousiaste en leergierige stagiair. Vind jij het leuk om een kijkje te nemen binnen de overheid en wil je graag meer leren over onafhankelijk onderzoek en de AR? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Elke derde woensdag van mei is het verantwoordingsdag (ook wel gehaktdag genoemd) en publiceren wij ons verantwoordingsonderzoek (VO). In het VO onderzoeken wij of de ministers ons belastinggeld zinnig, zuinig en zorgvuldig hebben uitgegeven. Het team waar jij stage gaat lopen doet dit voor het Ministerie van Buitenlande Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Wat ga je doen?

Nu denk je vast, dit gaat alleen maar over geld? Zeker niet! Wij kijken naast het geld ook naar het beleid dat deze ministers uitvoeren. Denk daarbij aan onderwerpen zoals: opvang van vluchtelingen in de regio, gedetineerde beleid in het buitenland en de reisadviezen van Buitenlandse Zaken. Waar jij aan gaat meewerken is het VO van 2022. De onderwerpen hiervan staan nog niet vast. Wat wel zeker is, is dat jij volop mee gaat onderzoeken, op gesprek gaat bij ministeries en leert hoe je een rapport moet schrijven. Onze rapporten gaan naar de Tweede Kamer, maar zijn ook openbaar zodat ook iedereen die geïnteresseerd is kan lezen hoe hun belastinggeld wordt uitgegeven. Daar doen wij ons werk voor.

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand met affiniteit met ontwikkelingssamenwerking. Bij voorkeur van de Master opleiding International Development (MID) of Development and Rural Innovation (MDR). De kandidaat beheerst het Nederlands goed.

Meer informatie

De stage is voor de periode van september 2022 tot februari 2023, maar we zijn flexibel. Lijkt je dit wat of wil je nog meer weten, neem dan een kijkje op de site https://www.rekenkamer.nl/. Of neem contact op met Maxime Veenhoven: m.veenhoven@rekenkamer.nl.