AspergeGilde Peel en Maas

Het AspergeGilde Peel en Maas is een samenwerking van 25 aspergetelers uit de gemeente Peel en Maas. De telersgroep werkt samen met een aantal lokale restaurants, kookstudio’s en recreatieondernemers, ook wel de vrienden van het AspergeGilde genoemd. Het AspergeGilde heeft de volgende doelstellingen:

  • promotie van de Peel en Maasregio als aspergeregio
  • bevordering van de aspergeconsumptie door nadere kennismaking met deze groente en de productiewijze ervan

Met doet dit onder andere door het organiseren van aspergearrangementen (bezoek aan een aspergeteler in combinatie met een aspergemaaltijd in een lokaal restaurant), fietstochten door het gebied, kookworkshops, etc… Elk jaar wordt het aspergeseizoen geopend door middel van een aspergemaaltijd voor een grote groep genodigden. Dit jaar vond de seizoensopening plaats op 28 maart.

Voor meer informatie over het AspergeGilde Peel en Maas verwijs ik naar het onderstaande promotiefilmpje.