Waarde van streekproducten – Groene Hart drinkyoghurt

onderzoekerstadslandbouw

Deze keer een berichtje in het Engels. Ik heb laatst twee buitenlandse studenten geholpen die een Capita Selecta (een ‘open vak’) volgden bij Dirk Roep, een collega van de Leerstoelgroep Rurale Sociologie. Ik heb een paar keer met ze meegedacht over hoe ze hun onderzoek zouden kunnen opzetten. Ik heb ze gevraagd een korte samenvatting van hun resultaten te geven voor dit blog. Bij deze!

“We are Miriam Romero and Camilla Ponte, Master students at Wageningen UR. We studied rural development in practice; we investigated the added value of the label Groene Hart Streekproducten. We studied the relationships of a certified local product – the drink yoghurt of farm Veldhoeve – with the food chain.

yoghurt

The drink yoghurt holds this label for a year now and is distributed to 64 supermarkets of the Hoogvliet chain. Veldhoeve farm is part of the Groene Hart cooperative of local farmers and craftsmen. In 2008 the cooperative adopted the

View original post 272 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s