Voedsel op de kaart

onderzoekerstadslandbouw

In de laatste onderwijsperiode heb ik een groepje studenten geadviseerd die een ‘ecomap’ van Wageningen hebben gemaakt. Op deze online kaart is te vinden waar je in Wageningen ecologisch verantwoorde producten kunt kopen. Ecologisch verantwoord is door de studenten breed geïnterpreteerd; het gaat om lokaal en biologisch, maar ook om fair-trade en tweedehands, en om services met een ‘sociale plus’, zoals zorgboerderijen (en zo zijn er nog een paar waardes).

Het was behoorlijk lastig om te bepalen welke winkels, boerderijen en andere plekken op de kaart moesten komen. De groep heeft een aantal criteria opgesteld (bijvoorbeeld: lokaal voedsel) en moest vervolgens definiëren wanneer een product of service aan die criteria voldoet (wanneer is voedsel ‘lokaal’?). Daarna moest bekeken worden wanneer een winkel wordt opgenomen als verkooppunt (is één lokaal product voldoende of moeten dat er meerdere zijn?). Geen makkelijke opgave dus, maar de groep is er uiteindelijk goed in geslaagd dit soort…

View original post 153 more words

This entry was posted in General by Dirk Roep. Bookmark the permalink.

About Dirk Roep

I'm Assistant professor at the Rural Sociology Group of Wageningen University. Besides teaching and supervising thesis students, I'm involved in research on multifunctional agriculture, food provisioning and place-based development. My specific angle is transformative capacity, joint learning and innovation and institutional reform

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s