AESOP6

onderzoekerstadslandbouw

De afgelopen twee dagen was ik bij AESOP6, de zesde internationale ‘sustainable food planning’ conferentie, dit jaar in Leeuwarden. Vanochtend was het zogenaamde Young Professional Event. Mijn collega Jan Eelco was gevraagd dat te organiseren en hij had mij weer gevraagd hem daarbij te helpen. Om de workshop goed te kunnen voorbereiden hadden we de ‘jonge wetenschappers’ (meest PhD’ers) vantevoren gevraagd een enquête in te vullen over hun achtergond en hun ideeën over stadslandbouw. Jan Eelco heeft de resultaten gebruikt als voorbereiding op de workshop (zijn presentatie geeft een mooie samenvatting, die zet ik binnenkort online). De deelnemers bleken allemaal verschillende achtergronden te hebben – geografie, sociologie, architectuur, gezondheid, etc. Ze kwamen ook uit veel verschillende landen, van Brazilië tot India, en van Griekenland tot Noord Amerika.

We deelden ons op in twee groepen en het was de bedoeling dat we onze dromen voor stadslandbouw vertelden, en vervolgens bedachten wat we nodig…

View original post 463 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s