AESOP6

onderzoekerstadslandbouw

De afgelopen twee dagen was ik bij AESOP6, de zesde internationale ‘sustainable food planning’ conferentie, dit jaar in Leeuwarden. Vanochtend was het zogenaamde Young Professional Event. Mijn collega Jan Eelco was gevraagd dat te organiseren en hij had mij weer gevraagd hem daarbij te helpen. Om de workshop goed te kunnen voorbereiden hadden we de ‘jonge wetenschappers’ (meest PhD’ers) vantevoren gevraagd een enquête in te vullen over hun achtergond en hun ideeën over stadslandbouw. Jan Eelco heeft de resultaten gebruikt als voorbereiding op de workshop (zijn presentatie geeft een mooie samenvatting, die zet ik binnenkort online). De deelnemers bleken allemaal verschillende achtergronden te hebben – geografie, sociologie, architectuur, gezondheid, etc. Ze kwamen ook uit veel verschillende landen, van Brazilië tot India, en van Griekenland tot Noord Amerika.

We deelden ons op in twee groepen en het was de bedoeling dat we onze dromen voor stadslandbouw vertelden, en vervolgens bedachten wat we nodig…

View original post 463 more words