Afstudeermogelijkheid bij OIKOS

De Wetenschapswinkel Wageningen heeft een opdracht van COS Gelderland & OIKOS aangenomen om een haalbaarheidsonderzoek te doen voor het project ‘Participand’. Projectleider is Margriet Goris; het onderzoek wordt begeleid door Ina Horlings van Rurale Sociologie.

Met het project ‘Participand’ wil COS/OIKOS diverse doelgroepen -migranten, (inter)nationale studenten en anderen actief op het gebied van duurzame internationale ontwikkeling- bijeenbrengen om ondersteuning te bieden, samenwerking te stimuleren en om de kwaliteit van de activiteiten door kruisbestuiving te verbeteren.

Het onderzoek bestaat uit twee delen; inzichtelijk maken van wat er op dit gebied gebeurt in Wageningen en omgeving en hoe dit functioneert. Om vervolgens aanbevelingen te genereren voor een faciliteit die de verschillende initiatiefnemers in staat stelt hun werk te verbeteren door interactie met zusterorganisaties van verschillende oorsprong en culturele afkomst.

Het project omvat literatuuronderzoek, inventarisatie van initiatieven, interviews maar ook het organiseren van groepsbijeenkomsten met de verschillende initiatieven in samenwerking met de projectleider.

We zoeken een (Nederlands sprekende) masterstudent die zijn of haar afstudeeronderzoek op dit terrein wil doen. Het onderzoek start bij voorkeur rond half september.

Meer informatie tot 12 augustus bij Ina Horlings: lummina.horlings@wur.nl of 06-51126725; of na 8 augustus bij Margriet Goris: 06-28109539 (cocreation@live.nl).