Uitgegeten? #3 ‘De Toekomst van het Platteland’

Zonder het platteland geen voedsel! Maar, heeft u er wel eens bij stilgestaan dat ons voedselsysteem en consumptiepatroon van invloed is op hoe het buitengebied eruit ziet? De afgelopen decennia voelden veel boeren zich genoodzaakt om te investeren in megastallen of om te stoppen. Dit heeft niet alleen economische consequenties, maar is ook bepalend voor andere waarden die we aan het platteland verbinden, zoals; een aantrekkelijk landschap, een gezonde leefomgeving en kennis over de herkomst van voedsel. Tijdens het derde en laatste publieksdebat van de serie Uitgegeten? gaan we met ‘waarden-experts’ in op de toekomst van het agrarisch platteland. Welke waarden willen we behouden of juist ontwikkelen voor de toekomst? Hoe zou het platteland eruit zien als we onze voedselproductie vanuit die waarden zouden organiseren? En, kan duurzaam voedsel de link tussen boer en burger herstellen?

Met: Ton Duffhues (Stichting Atelier Waarden van het Land), Ina Horlings (onderzoeker en docent rurale sociologie, Wageningen Universiteit), Maria Hopman (arts en hoogleraar integrale fysiologie, Radboud Universiteit Nijmegen). Met cabaret van Irene van der Aart.

woensdag 26 sept | LUX zaal 7 | aanvang 20.00 uur | entree gratis, met proeverij regionale producten van Oregional | kaarten bestellen via
www.lux-nijmegen.nl of aan de kassa van LUX

Uitgegeten? De toekomst van duurzaam eten is een verdiepende debatreeks over duurzaam voedsel georganiseerd door stichting Landwaard in samenwerking met LUX. Onderwerpen die eerder in de reeks aan de orde kwamen waren; de nieuwe voedselketen en stadslandbouw.