Twee thesis opdrachten lokaal voedsel – Almeerse Weelde

onderzoekerstadslandbouw

Deze zomer zijn een aantal wetenschapswinkelprojecten gestart, waardoor we verschillende studentenopdrachten in de aanbieding hebben. De opdracht waar ik laatst over schreef staat nog uit, maar we zijn nu voor een ander project ook op zoek naar twee studenten.

Dit wetenschapswinkelproject speelt zich ook af in Almere; de opdrachtgever is Almeerse Weelde. Almeerse Weelde (AW) bestaat uit ongeveer vijfentwintig mensen die zich bezighouden met lokaal voedsel. Sommigen van hen doen dat professioneel, anderen meer hobbymatig. Naast de verwerking van lokale producten, houdt AW zich bezig met bewustwording en kennisoverdracht over lokaal voedsel.

AWproducten

Momenteel denkt AW na over de toekomst; hoe en in welke richting kan ze zich verder ontwikkelen? Deze vraag heeft ze voorgelegd aan de wetenschapswinkel, die AW daarbij gaat ondersteunen. In die zoektocht komen verschillende vragen naar boven, zoals:

  • Wat zijn de faal- en succesfactoren van dit burgerinitiatief?
  • Hoe houdt je het samenwerkingsverband levendig?
  • Welke bedrijfsvorm past bij Almeerse Weelde?
  • Hoe kunnen…

View original post 180 more words