Grond van Ons

Op maandag 31 januari om 20.00 uur organiseert Pakhuis De Zwijger in samenwerking met Trouw De Duurzame 100 onder de titel ‘Grond van Ons’ een gesprek over de waarde van een gezonde bodem voor burgers.

Zonder gezonde grond, geen gezond voedsel. Op steeds meer plekken staan burgers op om samen grond te kopen en duurzame productie van voedsel door boeren mogelijk te maken. Verschillende initiatieven hebben letterlijk het heft in eigen handen genomen, want de betrokken burgers werken soms mee en brengen de producten rechtstreeks van het erf naar de keuken. In overleg met lokale bewoners en boeren ontstaat een nieuwe sociale gemeenschap. Deze ontwikkeling legt de basis voor de democratisering van de landbouw. De stad en het platteland, de burger en de boer raken weer met elkaar verbonden. De volgende vragen staan centraal in deze bijeenkomst. Zijn deze initiatieven dé oplossing voor verduurzaming onze bodem? Hoe gaan deze initiatieven te werk? Waar komt de toegevoegde waarde van deze initiatieven terecht?

Voor meer informatie over dit evenement of om je aan te melden om hierbij aanwezig te zijn (fysiek of online), ga naar https://wemakethecity.green/programma/grond-van-ons